Medgeneracijska delavnica URJENJE SPOMINA

V sredo, 22. 11. 2017 ob 14.45, se bomo udeležili medgeneracijske delavnice URJENJE SPOMINA v sodelovanju z Dnevnim centrom aktivnosti za starejše na Tržaški.

urjenje spomina

Dober spomin in učinkovit priklic podatkov pogosto povezujemo z uspešnimi ocenami v šoli, a se tukaj ne konča. Naši možgani ob zaključku šolanja ne prenehajo delovati - čez čas se poskušamo spomniti, katero je glavno mesto Bangladeša, kdaj je Goran Dragić zadel prvi koš v NBA, morda se želimo naučiti novega jezika ali pa uporabe 3D tiskalnika ter seveda rešujemo probleme v vsakdanjem življenju.

Pri vsem tem pa so naši možgani tisti, ki meljejo podatke, jih shranjujejo in povezujejo med seboj - precej neverjeten stroj, kajne? Da nam možgani služijo, pa jih je potrebno tudi negovati in trenirati. O tehnikah treniranja in urjenja spomina se bomo seznanili na delavnici, ki so jo pripravili v Dnevnem centru aktivnosti za starejše, pridružili pa se nam bodo tudi obiskovalci dnevnega centra - za treniranje spomina ni nikoli prepozno :-)

Vabljeni vsi zainteresirani, otroci in mladostniki, da se nam pridružite. Ob 14.30 uri se zberemo pred MSV-jem, od koder se sprehodimo v Dnevni center aktivnosti na Tržaški.

***

Nekaj utrinkov iz delavnice, kjer smo se igrali igrico "ime, mesto, žival,.. " na različne črke, reševali logične naloge ter premetavali črke.

urjenje spomina 2

urjenje spomina 1

urjenje spomina 3

Naše delovanje omogočajo:

MOL

MOL

Kino Dvor

Klub 300

Postani donator in prispevaj za bolj kvalitetno delovanje Mladinskega središča Vič. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladostnikom iz neprivilegiranih sredin nudili pogled v drugačen, boljši svet. Lahko nam pomagate s finančnimi sredstvi ali v obliki materiala. Otroci, mladostniki, prostovoljci in mentorji si želimo z vašo pomočjo v očeh čim več otrok in mladostnikov prižgati ogenj veselja. Pokličite nas ali nam pišite na: info@msvic.si