Okusi Švedsko - predstavitev države skozi kulinariko

V četrtek, 24. maja, smo zahvaljujoč Linn in Johanu (študentoma iz Švedske), doživeli pravo kulinarične potovanje na Švedsko. V MSV-ju se je popoldne širil vonj po okusni hrani - hladne jedi so že čakale na mizi, tople pa sta pripravila v naši skromni kuhinji.

Vsak nov gost je ob prihodu poskusil posebno sladico s precej specifičnim okusom – sladka sredica bombona je bila prekrita s slano prevleko.

Linn in Johan sta pripravila nekaj tipičnih jedi, ki jih na Švedskem pripravijo ob praznikih. Ker sta sama vegana, so bile ponujene jedi variacije na mesne jedi, zato pa še toliko bolj okusne. Tako smo imeli priložnost poskusiti veganski köttbullar, prinskorv, inlagd sill, romsås, rodbetssalad, brunkål ter Janssons frestelse. Pogovor je tekel o sestavinah in pripravi posameznih jedi, pa tudi o življenju na Švedskem v primerjavi s Slovenijo. Prav prijeten popoldanski obed smo zaključili s kavo in sladicami.

Hvala Linn in Johanu, da sta z nami preživela popoldne in predstavila Švedsko skozi njihovo kulinariko.

svedska kulinarika v msv 1svedska kulinarika v msv 2

Naše delovanje omogočajo:

MOL

MOL

Kino Dvor

Klub 300

Postani donator in prispevaj za bolj kvalitetno delovanje Mladinskega središča Vič. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladostnikom iz neprivilegiranih sredin nudili pogled v drugačen, boljši svet. Lahko nam pomagate s finančnimi sredstvi ali v obliki materiala. Otroci, mladostniki, prostovoljci in mentorji si želimo z vašo pomočjo v očeh čim več otrok in mladostnikov prižgati ogenj veselja. Pokličite nas ali nam pišite na: info@msvic.si