Prostovoljstvo

Kako postaneš naša prostovoljka ali prostovoljec:

Pokličeš nas ali pa se osebno oglasiš v naših prostorih. Z veseljem ti bomo predstavili program in se pogovorili kaj predstavlja prostovoljno delo z otroki in mladostniki v Mladinskem središču Vič.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem nudimo možnost spoznavanja drugih sorodnih organizacij, tistim s področja študija socialnega dela, pedagogike in podobno, pa omogočimo podrobno seznanitev z delom centra za socialno delo. Enkrat mesečno pripravimo predavanja strokovnjakov iz različnih področij. Enkrat mesečno se vsi prostovoljci ob pomoči vodje programa srečajo na interviziji, kjer dobijo pomoč in napotke za nadaljno delo, ali pa skupaj razrešijo težavo, ki nastane ob druženju z mladostnikom.

Pri nas se lahko vključiš v mednarodni sistem MEPI. http://www.mepi.info/  in sistem Nefiks http://enefiks.talentiran.si/.

Poleg tega omogočamo uporabo naših računalnikov, tiskalnikov…Pri nas lahko preživiš vmesni čas med enim in drugim predavanjem, čeprav morda tisti dan nisi dogovorjen z mladostnikom.

Ob koncu prostovoljnega dela izdamo potrdilo o tvojem prostovoljnem delu, prav tako, pa lahko kadarkoli dobiš priporočilo, ki ti bo koristilo ob iskanju zaposlitve. Preko organizacije Mladi v akciji http://www.mva.si/movit-na-mladina/ posredujemo razne izmenjave v drugih državah, te prijavimo in obveščamo o poletnih prostovoljskih taborih. Preko slednje organizacije se vključujemo v razne mednarodne projekte, kjer sodelujejo prostovoljci in mladinski delavci.

Odločiš se lahko za prostovoljno delo v obliki učne pomoči in druženja z mladostnikom, kar pomeni, da tvorita par, ki se dobiva enkrat tedensko ali po potrebi večkrat in skupaj preživita urico ali pa, če imaš čas, ves popoldan. Znanje, ki se pričakuje od tebe je osnovnošolsko oz. primerno za nižje razrede srednje šole. Pričakujemo tudi veselje do druženja z mladostniki, empatijo, ter resen odnos do prostovoljnega dela.

Drugi način prostovoljnega dela pri nas je, da mladostnikom predstaviš kakšno od svojih veščin v obliki delavnic (igranje na kakšen instrument, ples, izdelovanje različnih okrasnih predmetov, kuhanje, šivanje, učenje tujih jezikov….), skratka vse tisto v čemer sam uživaš in si želiš, da bi se za stvar enako navdušili tudi drugi. 

Naše delovanje omogočajo:

MOL

MOL

Kino Dvor

Klub 300

Postani donator in prispevaj za bolj kvalitetno delovanje Mladinskega središča Vič. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladostnikom iz neprivilegiranih sredin nudili pogled v drugačen, boljši svet. Lahko nam pomagate s finančnimi sredstvi ali v obliki materiala. Otroci, mladostniki, prostovoljci in mentorji si želimo z vašo pomočjo v očeh čim več otrok in mladostnikov prižgati ogenj veselja. Pokličite nas ali nam pišite na: info@msvic.si